Kurabiye

Kurabiye on perinteinen turkkilainen pikkuleipä. Parhaimmillaan maidon kera.😛

125 g maidotonta voita, huoneenlämpöistä
½ dl sokeria
2 pientä munaa, huoneenlämpöistä
1 tl vaniljauutetta
5 dl vehnäjauhoja (jos munat ovat suuria, lisää jauhoja noin ½ dl enemmän)
1 tl leivinjauhetta

Päälle:
1 keltuainen sekoitettuna 1 tl vettä
seesaminsiemeniä

Vatkaa sokeri,vanilja ja voi, lisää siihen munat ja sekoita. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää ne sitten pikku hiljaa taikinan sekaan samalla sekoittaen. Taikinan tulisi olla pehmeää. Jaa taikina 16-18 osaan. Muotoile pitkuloita ja kääntele se joko kahdeksikoksi tai punoksen muotoon. Laita leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Sivele päälle munaa ja sirottele sitten seesaminsiemeniä.

Kuumenna uuni 180 asteeseen ja paista noin 25 minuuttia tai kunnes keksit alkavat olla kultaisen värisiä.

Alkuperäinen resepti täältä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: