Kiymali Ispanak

500 g tuoretta pinaattia, pesty, valutettu, pilkottu
400 g naudan jauhelihaa
1 keskikokoinen sipuli, hienonnettuna
2 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
1 rkl voita
4 rkl riisiä, huuhdeltuna
1 tomaatti, kuorittu, leikattu pieniksi kuutioiksi
1-2 tl chilitahnaa
1 prk tomaattimurskaa
(1 rkl pinjansiemeniä) <– ei pakollinen
Suolaa
Pippuria

Valkosipulijogurttikastike:
1½ dl ruokajogurttia
1-2 valkosipulinkynttä, murskattu suolan kanssa

Paista sipuli oliiviöljyssä ja voissa noin 2-3 minuuttia keskilämmöllä kattilassa. Lisää sitten jauheliha, suola ja pippuri, sekoita. Keitä yhdessä kunnes jauhelihan väri muuttuu vaaleanruskeaksi. Lisää riisi, tomaattimurska, (pinjansiemenet), chilitahna ja tomaatti, sekoita uudelleen.

Asettele pinaatti soossin päälle ja sulje kansi. Kypsennä keskilämmöllä kunnes riisi on kypsää ilman vettä.

Siirrä tarjoiluastiaan ja laita päälle pari lusikallista valkosipulijogurttikastiketta. Tarjoile vastaleivotun turkkilaisen leivän kanssa.

Alkuperäinen resepti täältä.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: