Munavoi

Munavoi on karjalainen levite, jota on perinteisesti käytetty karjalanpiirakoiden päälle levitettynä. Se valmistetaan voista ja keitetyistä kananmunista. Keitetyt kananmunat murskataan pieniksi ja sekoitetaan voin kanssa karkeaksi tahnaksi. Munavoin kanssa tarjotut karjalanpiirakat on suomalainen perinneruoka, jolla on oma paikkansa suomalaisessa juhlapöydässä.

Ainekset:
5 kananmunaa
1 pkt (400g) voita
suolaa
valkopippuria

Keitä kanamunia n 7- 10 min. Kuori ja murskaa haarukalla pieneksi.
Sekoita voin tai margariinin joukkoon kananmunamössö.
Mausta suolalla ja pippurilla (oman maun mukaan).
Pidä jääkaapissa ainakin 30 minuuttia ennen tarjoilua.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: