Appelsiini-suklaapullat

Piti loihtia jotain hyvää kaapin antimista kyläilyreissua varten…

Taikina:
5 dl lämmintä maitoa/vettä
2 pss kuivahiivaa
1 dl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
11 dl vehnäjauhoja
2 rkl juoksevaa margariinia
2 appelsiinin kuori raastettuna

Täyte:
½ levyä tummaa suklaata
2 appelsiinin hedelmäliha palasina
kanelia
sokeria
margariinia
vaniljasokeria

Päälle:
1 kananmuna
raesokeria

1. Liuota hiiva nesteeseen ja lisää sokeri, suola ja kardemumma. Lisää jauhoja pikkuhiljaa, koko ajan vaivaten. Lisää jossain välissä appelsiininkuoriraaste ja lopuksi lisää margariini. Jätä taikina kohoamaan liinan alle ainakin puoleksi tunniksi.

2. Jaa taikina kahteen osaan. Jätä toinen pala odottamaan ja kauli toisesta iso levy jauhotetulla tasolla.

3. Levitä päälle margariinia, sokeria, kanelia, suklaata (joko rouhtittuna ja pieninä paloina) ja appelsiinin hedelmälihapalasia.

4. Rullaa tiiviiksi pötköksi ja leikkaa paloiksi. Aseta palat leivinpaperilla päällystetylle pellille sivuttain (eli spiraalikuvio ylöspäin). Jätä kohoamaan liinan alle 10 minuutiksi.

5. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista uunissa 15-20 minuuttia 200 asteessa uunin keskiosassa.

6. Tee sama toisella taikinan puolikkaalla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: