Mango-appelsiinikakku

Makeannälkä iski ja kaapissa oleva mangopurkki piti saada käyttöön, joten tämmöinen tekele siitä sitten syntyi. Tein kakun max-mikrolla, mutta kuten aikaisemminkin, laitan myös uunissa teko ohjeet..

Ainekset:
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2 dl sokeria
200 g sitruunarahkaa
2 munaa
½ dl rypsiöljyä
½ dl appelsiinitäysmehua
2 appelsiinin kuoriraaste
1 prk mangoviipaleita
ananaspaloja koristeluun

Mittaa kulhoon kuivat aineet ja sekoita ne keskenään. Lisää loput aineet ja sekoita vatkaimella tasaiseksi. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka ja asettele mangoviipaleet vuoan pohjalle. Kaada taikina mangoviipaleiden päälle.

Uunissa: Kypsennä 180 asteessa uunin alatasolla 40 minuuttia. Suojaa pinta tarvittaessa foliolla, kun se on saanut jonkin verran väriä.
Max-mikrossa: Kypsennä täydellä teholla 15 minuuttia.

Kumoa kakku vuoasta (varmista kypsyys ensin haarukalla tai hammastikulla) ja anna jäähtyä. Kostuta kakku joka puolelta appelsiinimehulla.

Täältä alkuperäinen resepti, jonka muuntelin omanlaiseksi. 🙂

1 kommentti (+lisää omasi?)

  1. pinja85
    Maa 09, 2011 @ 22:00:00

    Tuli aika kämäsen näköinen…mutta boi mangot oli ihanan pehmeitä ja hyvin sulautuneet sinne taikinaan.. 😛

    Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: