Mausteiset krutongit

Krutonki on pieni paistettu leipä, usein kuutioitu ja maustettu. Niitä käytetään lisäämään koostumusta ja makua salaattehin, varsinkin Caesar-salaattiin, tai lisukkeena keittoihin. Sana leipäkuutio on johdettu ranskalaisesta sanasta ”croûton”, itse sana croûte tarkoittaa ”kuori”.

Tänään päätin taas vähän kokeilla mikron toimintoja. Päädyin tekemään kruntonkeja.. Laitan tähän ohjeistuksen niin max-mikrolla kuin liedelläkin tehtynä, jotta kaikki pääsevät kokeilemaan keittiön laitteistosta riippumatta. 😉

Ainekset (tästä tulee krutonkeja yhtä salaattia varten):
2 siivua ruispaahtoleipää
½ tl cayennea
½ tl paprikajauhetta
½ tl valkosipulijauhetta
1 tl sipulijauhetta
reipas rkl oliiviöljyä

Voit halutessasi poistaa leivistä reunat ja sitten kuutioida siivut (minä jätän aina reunat paikalleen, sillä koen niiden poistamisen olevan vain leivän tuhlausta).. 😀

Liedellä:
Hiero oliiviöljy laakeaan teflonpannuun. Lisää leipäkuutiot kuumalle pannulle ja sekoittele lastalla varovasti kunnes saavat vähän väriä pintaan.

Vähennä levyn tehoa ja ripottele mausteet leipäkuutioiden päälle ja sekoittele. Pidä lopuksi lämpö enää vain ykkösellä ja pyöräyttele krutonkeja että paahtuvat tasaisesti.

Krutongit ovat valmiita kun ne ovat ihan koppuroita kauttaaltaan. Varo polttamasta niitä liian kuumalla pannulla. Pääasia on että ne lähinnä vain kuivuvat.

Max-mikrossa:
Kaada oliiviöljy crisp-pannuun ja levitä leipäkuutiot päälle. Paista mikrossa 1 minuutti crisp-toiminnolla ja sekoittele hieman puulastalla. Toista sama 3 kertaa. (Eli yhteensä leipäpaloja on paistettu 3 minuuttia).

Tässä vaiheessa leipäkuutiot alkavat olla suht kovia ja saaneet hieman väriä pintaan. Ripottele mausteet leipäkuutioiden päälle ja sekoittele puulastalla.

Laita sitten vielä minuutiksi mikroon ja paista crisp-toiminnolla. Valmista! Ihana tuoksu tulee, kun avaa mikron!! 🙂

Jos et heti käytä krutonkeja, anna jäähtyä ja laita ne kannelliseen purkkiin.

Tarjoile salaattien ja keittojen lisänä!

Advertisements

1 kommentti (+lisää omasi?)

  1. Nuura
    Tam 20, 2014 @ 21:08:44

    Nam.Nää on hyviä, tosin laitan tuplasti mausteita ja eka paahdan leivät, niin tulee pannulla nopeammin rapeaksi. Loistava tapa käyttää kuivahtaneet leivänpalat.Terveellisempi vaihtoehto chipseille (terveisin addikti).Toimii sosekeitoissa myös.

    Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: