Somalialainen kanapata

½ kana, nyljetty ja leikkaa pieniksi paloiksi (tai esim. 4 broilerin filettä paloiksi leikattuna)
1 sipuli, hienonnettuna
1 dl öljyä
1 tomaatti, kuutioituna
2 rkl tomaattipyrettä
2 kanaliemikuutiota
1 rkl korianteria, hienonnettuna
1 tl valkosipulia, murskattuna
1,25 dl vettä
½ limen mehu
1 chili, siemenet poistettu ja pilkottu pieneksi

1. Kuumenna öljy kattilassa, lisää sipuli ja paista kunnes läpikuultava.
2. Lisää tomaatit ja peitä kannella, keitä 5 minuuttia ja murskaa tomaatit sitten lusikalla.
3. Lisää tomaattisose, kanaliemikuutiot, chili ja valkosipuli, paista 1 minuutti.
4. Lisää kana ja vettä ja peitä kannella, kypsennä 20 minuuttia alhaisella lämmöllä.
5. Lisää korianteri ja lime, kypsennä 2 minuuttia.

Tarjoile esimerkiksi muuffojen, anjeroiden tai sabayoiden kanssa. 😛

Alkuperäinen resepti täältä.

3 kommenttia (+lisää omasi?)

  1. Nimetön
    Maa 06, 2011 @ 13:16:54

    Voi ihanaa! Juuri tällaista kanareseptiä olinkin kaivannut 🙂 Ootko muuten kokeillut korianteritahnaa? Suomessa kun yrtit ovat tosi kalliita niin olen kokenut sen suurena helpotuksena, kun itse laitan korianteria lähes kaikkiin ruokiin ja kun siis maku on sama kuin tuoreyrttinä:) ulkonäöllisesti ei ihan sama, mutta toisaalta, jos yrtillä hakee kastikkeeseen makua niin muuttuuhan tuoreyrttinä ulkonäkö myös. Eri asia tietenkin sitten, jos ei hae makua kastikkeeseen, vaan pelkkää ulkonäköä.
    Mutta kiitos tästä ohjeesta ja kokkailuiloa!

    Vastaa

    • pinja85
      Maa 06, 2011 @ 13:39:46

      En ole kokeillut tahnaa… mutta mulla on aina varastoissa ainakin kuivattua korianteria (jota saa isot pussilliset tosi halvalla itämaisista kaupoista)… ja aina kun ostan tuoretta korianteria, pakastan loput, sillä se säilyy hyvänä pakastettuna. Ja…viime kesänä kasvatin parvekkeella suuret sadot korianteria..lol..se lähtee leviämään niin kovalla vauhdilla, että jyräsi alleen kaikki muut yrtit, joten se oli miltei jokapäiväinen homma käydä keräämässä sadot purkkeihin ja pakastimeen talvea varten 😀

      Vastaa

  2. Mia H-H
    Elo 02, 2013 @ 16:57:02

    Tänään tätä kera anjeroiden tai sitten riisin kanssa, riippuu jaksamisesta. Himottaa myös ne somalialaiset munkit 🙂 täytyy houkutella mies tekemään niitä, pelkään uppopaistamista

    Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: