Tandoorilohi

Viime päivinä on ollut vähän kiirusta, enkä ole ehtinyt paljoa bloggailla… tänään halusin kokeilla tandoori-maustettua kalaa ja tein sen max-mikrossa! Laitoin reseptiin kuitenkin myös ohjeen pannulla valmistukseen. 🙂

Marinadi:
2 rkl tandoori mausteseosta
1 valkosipulin kynsi murskattuna
2 tl tuoretta sitruunamehua
1 tl sokeria
2 rkl lämmintä gheetä

800g lohifileetä, nyljetty ja puolitettu
3 tl karkeaksi rouhittua mustapippuria myllystä
2 rkl gheetä

Pyörittele lohta marinadissa ja laita se suljettavaan muovipussiin, ja anna marinoitua 30 minuuttia-3 tuntia tai enemmän jääkaapissa. Poista lohi pussista, pyyhitään marinadi pois, mutta se säästetään. Ripottele lohen päälle mustapippuria.

Pannulla: Kuumenna ghee pannussa ja paista lohi molemmilta puolilta noin kahden minuutin ajan.
Mikrossa: Kuumenna crisp-pannua ensin mikrossa hetken aikaa ja aseta sitten kala pannulle ja paista crisp-toiminnolla kahden minuutin ajan. Käännä kala ympäri ja paista taas kaksi minuuttia.

Siirrä lohi isolle lautaselle ja ripottele päälle tuoretta limemehua. Koristele sipulilla, korianterilla, vihreällä chilillä ja lime/sitruunalohkoilla.

Alkuperäinen resepti täältä.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: