Savulohipiirakka sitruunajogurtilla

Olen nyt niin kovin innostunut tästä mikrokokkailusta, että tänäänkin päädyin jatkamaan sen parissa. Reilussa vartissa tuli loihdittua herkullinen savulohipiirakka illalliseksi tai iltapalaksi (minun tapauksessa molemmiksi) 😀

Ainekset:
170g voita
4 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
suolaa

5 kananmunaa
½dl maitoa
150g kylmäsavulohta paloiteltuna
75g mozarella-emmentaljuustoraastetta
½ purjo viipaloituna

2 valkosipulinkynttä
3dl ruokajogurttia
2 rkl sitruunamehua
suolaa

Sulata voi mikrossa muovikulhossa. Sekoita jauhot voin joukkoon ja lisää muna. Mausta suolalla. Painele taikina crisp-pannuun siten, että taikina nousee laidoilta hieman korkeammaksi. Laita crisp-pannu jääkaappiin.

Sekoita munat ja maito. Lisää lohi, purjo ja juustoraaste joukkoon. Mausta suolalla ja kaada vuokaan pohjataikinan päälle. Paista crisp-toiminnolla noin 15 minuuttia (tai uunissa 175 asteessa puolisen tuntia), kunnes täyte on kiinteytynyt ja pinta on kauniin ruskea.

Hienonna valkosipuli ja lisää se ja sitruunamehu ruokajogurtin sekaan. Mausta suolalla.

Tarjoile piirakka jäähtyneenä sitruunajogurtin kera.

Advertisements

4 kommenttia (+lisää omasi?)

  1. Hiba
    Hel 14, 2011 @ 22:28:09

    Siis oikeesti, ei näytä mikrossa tehdyltä..!
    Ja resepti kuulostaa tosi hyvältä, melkeinpä tekis mieli tulla iltapalalle 🙂

    Vastaus

  2. aune
    Hel 15, 2011 @ 08:53:30

    Minun uuni on niin huonossa kunnossa, etten ole juurikaan paistellut mitään.Nyt näiden mikro-ohjeittesi jälkeen olen herännyt miettimään. jotta se onkin mikro joka uusitaan, eikä uuni. Hyvä että olet laittanut myös ohjeistusta uunin lämpötiloista ja ajoista, vaikka olet valmistanut mikrolla.

    Vastaus

    • pinja85
      Hel 15, 2011 @ 09:04:53

      Mulla kyllä tulee jatkossa jäämään uunin käyttö aika minimiin.. ainoa missä se voittaa mikron, on koko.. eli jos pitää nopsaan tehdä pellillinen tai kaksi esimerkiksi mokkiksia, tulee ne tehtyä uunissa… mutta muuten… Max-mikro on kyllä aika vempele. Yllättänyt mut täysin. 🙂 Ei tarvitse esimerkiksi odotella uunin lämpenemistä.. säästää varmasti tosi paljon energiaa, eikä keittiökään ole kuin sauna kokkailujen jälkeen. 😉 Aion kyllä vähän vielä muokkailla jotain noita reseptejä, sillä olen varmasti kiireessä unohtanut laittaa tarkemmat uuni-ohjeet niille, joilla ei max-mikroa ole käytössä.. Kiitos kommentista 😉

      Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: