Aprikoosipullakakku

Tänään olin lupautunut viemään pullaa erääseen tapahtumaan kahvin kaveriksi…ja halusin ottaa uuden mikroni taas mukaan projektiin. Yksittäisiä pikkupullia en viitsinyt ruveta mikrossa kypsentämään, joten päädyin kehittelemään omanlaisen reseptin, jossa pääsen kokeilemaan uutta crsip-kakkuvuokaani. Tämä on jonkinmoinen versio tavallisesta boston-pullakakusta. 🙂

Taikina:
2 pss kuivahiivaa
5 dl lämmintä maitoa
½ tl suolaa
1 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
12 dl vehnäjauhoja
1 rkl juoksevaa margariinia

Täyte:
aprikoosihilloa
kanelia
sokeria

Päälle:
kananmuna
raesokeria

1. Liuota hiiva maitoon ja lisää sokeri, suola ja kardemumma. Lisää 10 dl jauhoja pikkuhiljaa. Sekoita taikinaan juokseva margariini ja loput jauhoista. Anna kohota liinan alla vähintään puoli tuntia.

2. Vaivaa taikinaa hieman ja kauli siitä sitten kaksi isoa taikinalevyä. Levitä päälle hilloa, kanelia ja sokeria. Rullaa rullaksi ja leikkaa siitä noin 5cm levyisiä paloja.

3. Voitele ja jauhota iso crisp-kakkuvuoka. Aseta pullapalat vuokaan pystyasennossa vieritysten.

4. Anna kohota liinan alla 5 minuuttia. Voitele kanamunalla ja ripottele päälle raesokeria.

5. Kypsennä max-mikrossa ensin n.15 minuuttia 500watilla. Sen jälkeen täydellä teholla crisp-toiminnolla 6 minuuttia. TAI uunissa 175 asteessa noin puoli tuntia.

1 kommentti (+lisää omasi?)

  1. Hiba
    Hel 13, 2011 @ 22:38:53

    Oon kyllä yllättynyt, että noin hyvän näköistä pullaa voi tehdä mikrossa! 😮

    Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: