Perunaleipä

Ainekset:
1 peruna keitettynä
1,75 dl perunan keitossa käytettyä vettä
1,25 dl lämmintä maitoa
½ rkl kuivahiivaa
1 rkl margariinia
1 rkl sokeria
½ tl suolaa
5dl vehnäjauhoja

Keitä peruna. Anna jäähtyä ja ota hieman keitinvettä talteen. Mössää peruna esimerkiksi haarukalla.

Sekoita hiiva 0,75dl lämmintä vettä. Lisää sitten maito, margariini, suola ja sokeri. Sekoita.
Lisää sitten jauhot, perunamössö ja loput vedestä. Lisää vielä tarvittaessa jauhoja, jotta taikinasta tulee kimmoisa.

Öljyä kulho ja laita taikina siihen kohoamaan liinan alle ainakin tunniksi.

Rasvaa ja jauhota leipävuoka. Vaivaa kohonnutta taikina hieman ja muotoile siitä sitten soikio. Aseta leipävuokaan, ripottele päälle jauhoja ja anna kohota 30 minuuttia. Paista sitten 175 asteisessa uunissa noin puoli tuntia.

(Onnistuin tappamaan hiivan heti alkuun liian kuumalla vedellä, joten lopputulos oli aika lättänä.. joten olkaahan varovaisia sen veden lämpötilan kanssa… niin tulee huomattavasti kuohkeempi leipä..) 😉
Alkuperäinen resepti täältä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: