Kievin kana

Kievin kana on ukrainalaista ruokaa, vaikka alun perin ruoka onkin kehitetty Moskovassa Ukraina-hotellissa.

4 nahatonta broilerin rintaleikettä (tai paksua filettä)
60 g voita
1 rkl persiljasilppua
1 rkl sitruunan mehua
mustapippuria, suolaa
1 dl vehnäjauhoja
1 muna
1 dl hienoa korppujauhetta
öljyä paistamiseen

Leikkaa kova voi neljäksi sormen kokoiseksi tangoksi. Pyöräytä tangot persiljasilpussa ja pane pakasteeseen tai jääkaappiin.

Leikkaa lihan paksuimpaan kohtaa vinoittain ohut viilto ja käännä rintapala auki kuin kirja. Nuiji palat muovikelmun välissä mahdollisimman ohuiksi, varo kuitenkin rikkomasta niitä.

Tiputtele rintapalalle sitruunanmehua, pyöräytä myllystä hiukan pippuria ja ripottele suolaa. Aseta keskelle voitanko ja kääri rintafilee rullalle ja kiinnitä hammastikulla.

Mittaa jauhot laakealle vadille, mausta suolalla ja mustapippurilla. Jauhota broilerikääröt, kasta kevyesti vatkattuun kananmunaan ja kieritä lopuksi vielä huolellisesti korppujauhoissa.

Kuumenna öljy padassa, kattilassa tai paistinpannulla. Alkuperäisen ohjeen mukaan kääröt uppopaistetaan, mutta paistaminen onnistuu myös paistinpannulla vähemmässä rasvassa.

Ruskista kääröt kullanruskeiksi ja nosta reikäkauhalla uunipellille leivinpaperin päälle. Kypsennä kääröjä vielä noin 15 minuuttia 175 asteisessa uunissa.

Tarjoa Kievin kanan kanssa esimerkiksi perunamuusia ja vihreitä herneitä.

Vinkki: Alkuperäisessä ruoassa käytetään luonnollisesti kanaa, mutta kun sitä on vaikea saada, voi broilerin sijasta kokeilla myös kalkkunan rintapaloja. Persiljan sijasta voi yrttinä käyttää rakuunaa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: