Ensalada de lentejas a la vinagreta

eli linssisalaatti 🙂

Varaa tätä salaattia varten linssejä ja porkkanaraastetta siten, että linssien osuus on jonkin verran porkkanaraasteen määrää suurempi (esim. linssejä 70%, porkkanaraastetta 30%), vaikka määrät ovat tässä salaatissa kyllä hyvin paljon makukysymyksiä. Parhaimpaan tulokseen pääsee maistamalla, enkä tästä syystä haluakaan laittaa reseptiin mitään määriä.

ruskeita linssejä (minä käytin vihreitä, kun oli ruskeat päässeet loppumaan)
porkkanaraastetta
sipulia
murskattua valkosipulia
valkoviinietikkaa
oliiviöljyä
ripaus suolaa

1.Sekoita kypsät linssit ja raaka porkkanaraaste keskenään.
2.Pilko joukkoon sipulia ja purista maun (tai linssien ja porkkanaraasteen määrän) mukaan salaatin sekaan 1 – 3 valkosipulinkynttä.
3.Lorauta ainesten päälle valkoviinietikkaa ja oliiviöljyä. Lisää suolaa maun mukaan.
4.Anna salaatin jäähtyä jääkaapissa ennen tarjoilua.

Tämän salaatin maittavuus riippuu hyvin paljon paitsi valkosipulista, myös linsseistä, joten suosittelen käyttämään ainoastaan hyvälaatuisia linssejä. (Jos linssit ovat puuromaisia ja mauttomia, myös salaatista tulee puuromainen ja mauton, eikä sitä pelasta edes valkosipuli.)

Koristele halutessasi oliiveilla tai lisää joukkoon keitettyä maissia väriä antamaan.

Alkuperäinen resepti Herne nenässä-blogista. 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: