Teh Tarik

Teh Tarik (kirjaimellisesti ”vedettyä teetä” tai 拉 茶 mandariinikiinaksi) on kuumaa teejuomaa, jota on yleisesti tarjolla ravintoloissa, ulkokatoksissa ja Kopi tiamseissa Malesiassa, Singaporessa ja Bruneissa. Sen nimi tulee juoman valmistuksen aikana tehtävästä kaatamisprosessista, jossa juomaa ”vedetään”. Se sisältää mustaa teetä ja kondensoitua maitoa.

Seos kaadetaan edestakaisin useita kertoja korkealta kahden astian välillä, jonka ansiosta sen paksu vaahto saa alkunsa.

Malesiassa on tapahtumia, joissa Tarikin valmistajat kokoontuvat kilpailuihin ja esityksiin näyttämään taitonsa. Malesian ministeriö on valinnut Tarikin yhdessä Nasi lemakin kanssa osaksi Malesian ruoka- ja juomaperintöä.

1. Lisää 4 rkl jauhettua mustaa teetä kiehuvaan veteen, anna hautua viisi minuuttia.

2. Siivilöi tee isoon lasiin ja lisää sitten 2 rkl sokeria ja 4 rkl kondensoitua maitoa.

3. Kaada teetä lasista toiseen lasiin, kunnes se on paksua ja siihen on muodostunut vaahtoa päällä.

4. Tarjoile. 😛

Minä kaadoin kattilasta toiseen, koska ei ollut isoja laseja. 😉

Preparing Teh Tarik in Malaysia-video.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: