Chapati

Chapatit (Hindi: चपाती, Bengali: চাপাটি, Tamil: சப்பாதி, kannada: ಚಪಾತಿ, Malajalam: ചപ്പാത്തി, Telugu: చపాతీ, Urdu: چپاتی, Marathi: पोळी, Punjabi: ਚਪਾਤੀ [tʃəpɑt̪i] turkmeeni: Çapady) ovat happamattomia rieskoja (tunnetaan myös nimellä roti) Intian niemimaalta. Sen eri versioita löytyy Turkmenistanista, Keniasta, Ugandasta ja Tansaniasta.

7 dl vehnäjauhoja
3 1/2 dl vettä
1 tl suolaa
1 tl ruokaöljyä

1. Sekoita suola jauhoihin ja lisää vesi. Vaivaa taikina kiinteäksi. (Voit myös korvata osan vedestä maidolla tai ruokajogurtilla, jolloin chapateista tulee todella pehmeitä!)

2. Pane kulho peitettynä viileään 2 tunniksi.

3. Pyöritä taikina pötköksi, jaa pötkö 16 osaan ja kauli palat ohuiksi rieskoiksi.

4. Kääri rieskat kääretortun tapaan rullalle ja käännä vielä spiraaliksi ja kauli uudestaan ohuiksi rieskoiksi.

5. Paista chapateja kuumalla pannulla tilkassa öljyä tai gheetä, levitä päälle gheetä ja käännä, paista molemmin puolin noin 2 minuutin ajan.

6. Peitä valmiit leivät ja nauti lämpiminä.

How to make chapati-sivu🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: