Perunapiirakat

Kuoritaikinaan:

2 dl kylmää vettä
2 rkl öljyä tai voisulaa
0,75 tl suolaa
3 dl ruisjauhoja
2 dl vehnäjauhoja

Täytteeseen:

1,5 kg perunoita
2 dl maitoa
2 munaa
50 g voita tai margariinia
1 tl suolaa
(1 prk Maggi perunasosetta sipulia ja krutonkeja)

Keitä kuoritut perunat kypsiksi. Valuta keitinvesi pois ja soseuta perunat. Lisää soseeseen maito, munat, voi tai margariini sekä suolaa maun mukaan. (Mulla soseesta tuli liian löysää, joten lisäsin vielä yhden purkin Maggin valmisperunasosejauhetta.)

Valmista kuoritaikina sillä aikaa, kun täytteen perunat kypsyvät. Sekoita kylmään veteen öljy, suola ja jauhot. Vaivaa taikinaa hetken aikaa, jotta kaulittavuus paranee.

Leivo taikinasta tanko ja jaa 25 palaksi. Pyörittele palat palloiksi. Litistä jauhotetulla työpöydällä matalammiksi ja pane levyjen päälle kelmu. Kauli taikinalevyt pyöreiksi piirakankuoriksi jauhoja apuna käyttäen. Pane ne työpöydälle limittäin, ripottele väliin jauhoja kiinnitarttumisen estämiseksi ja pidä kelmun alla.

Levitä kuorille perunatäytettä ja rypytä piirakat pyöreiksi. Paista piirakoita 275 – 300 asteessa uunin keskiritilätasolla 12 – 15 minuuttia, kunnes täytteessä on muutamia ruskeita läiskiä. Peitä piirakat uunista ottamisen jälkeen voipaperilla ja liinalla, jotta kuoret pehmenevät—>jos siis haluat pehmeät kuoret :).

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: