Ratatouille

Ratatouille on perinteinen ruokalaji Ranskan Provencen alueelta. Se on kasvismuhennos, joka voidaan tarjota pääruokana (riisin, perunoiden tai leivän kera) tai lisukkeena.

Ruokalajin nimi on ilmeisesti peräisin ranskan kielen sanasta touiller, ”paistaa”, vaikka ensimmäisen tavun (rat-) alkuperä on tuntematon.

Ainekset:

* 1 kesäkurpitsa
* 1 munakoiso
* 2 punaista paprikaa
* 1 keltainen paprika
* 1 vihreä paprika
* 1 sipuli
* 2 porkkanaa
* 3 rkl tomaattipyreetä
* 1 tölkki tomaattimurskaa
* suolaa
* pippuria
* 5 oksaa tuoretta timjamia
* 2-3 oksaa tuoretta rosmariinia
* 1 rkl sokeria
* 2 rkl oliiviöljyä

1. Leikkaa kaikki raaka-aineet haluamiksi melko isoiksi paloiksi.

2. Freesaa tomaattipyreetä hetken aikaa öljyssä.
3. Lisää sipuli ja porkkanat.

4. Lisää loput kasvikset ja paista noin 5 minuuttia miedolla lämmöllä ilman että kasvikset ruskistuu.
5. Lisää tomaattimurska, timjami, rosmariini ja sokeri.
6. Hauduta kypsäksi miedolla lämmöllä.

7. Mausta Ratatouille suolalla ja pippurilla, voit myös käyttää kasvislientä.

Alkuperäinen resepti täältä.

1 kommentti (+lisää omasi?)

  1. Anna
    Tam 16, 2011 @ 14:55:19

    Aiiii, tämä on niin herkullisen näköistä! Tykkään ratatouillesta kovasti, ja olisi kiva oppia tekemään sellainen ihan autenttinen ratatouille, mutta siinä kestää tosi kauan… tämä on kiva pikaversio arkiruoaksi.

    Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: