Udang Garang Asam

Katkarapuja tamarindikastikkeessa.

Ainekset:

* 1 rkl tamarindia
* 500 ml vettä
* kasviöljyä
* 1 varsi sitruunaruohoa, leikattuna kolmeen osaan ja murskattuna
* 500 gr katkarapuja
* 2 rkl sokeria
* suolaa maun mukaan

Maustetahnan ainekset:

* 5 punaista chiliä (mä laitoin vain yhden, jotta lapsetkin pystyi syömään 😉 )
* ½ tl katkaraputahnaa
* 5 ”candlenuts” (<—en tiedä voiko näitä edes saada suomesta! Niitä käytetään suurusteena..joten laitoin tilalla 1rkl maizenaa)
* 2 cm tuoretta galangalia tai 2 tl galangal-tahnaa
* 2 cm tuoretta inkivääriä

Tee maustetahna morttelissa. Liuota tamarind vedessä. Siivilöi ja laita sivuun. (Minä käytin tamarind-tahnaa, joten sekoitin sen veteen.)

Kuumenna öljy wokissa tai kattilassa. Lisää maustetahna ja sitruunaruoho. Paista korkealla lämmöllä, kunnes se tuoksuu vahvasti. Laske lämpöä ja lisää katkaravut ja vähän tamarind-vettä. Paista minuutti.
Nosta lämpöä ja lisää loput tamarind-vedet, sokeri ja suola. Kiehauta ja keitä noin 10 minuuttia. Poista levyltä ja tarjoile.

Alkuperäinen resepti täältä.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: