Sambal bajak (makea chilikastike)

Sambal on chilikastike, jota yleensä käytetään mausteena. Sambalit ovat suosittuja Indonesiassa, Malesiassa, Singaporessa, Etelä-Filippiineillä ja Sri Lankassa sekä Alankomaissa ja Surinamissa Indonesian vaikutuksesta. Se on tyypillisesti tehty erilaisista paprikoista, tosin chili ovat yleisin. Se on joskus tuoreiden chilien korvike. Se voi olla erittäin (ehkä liiankin) mausteinen tavalliselle pulliaiselle, mutta suosittelen kokeilemaan silti! 🙂

1 pieni salottisipuli
1 valkosipulin kynsi
1 pieni punainen tuore chili
1 iso punainen tuore chili
½ tl katkaraputahnaa
1 tomaatti
noin 2 tl sokeria
noin 1 tl suolaa
noin ½ dl öljyä paistamiseen

1. Hienonna kaikki aineet, paitsi tomaatti ja sokeri, morttelissa pehmeäksi tahnaksi. (Jos haluat ihan sileetä sambalia, soseuta sauvasekoittimella.)

2. Kuumenna öljy paistinpannussa tai kattilassa. Freesaa maustetahnaa öljyssä, kunnes aromi tulee vahvasti esille.

3. Lisää lopuksi tomaatti pieninä paloina sekä sokeri. Jatka freesaamista kunnes kastike on paksua ja tummanpunaista. Voit lisätä öljyä, jos kastike tuntuu kuivuvan. Kastikkeen kuuluu olla öljyistä.

Vihje: Kastike säilyy jääkaapissa useita päiviä. Sambal bajak sopii tarjottavaksi kana-, kala- ja liharuokien kanssa riisin seurana.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: