Intialainen kotijuusto Panir

2 l täysmaitoa
3 dl luonnonjogurttia
½ sitruunan mehu
½ tl suolaa

Kiehauta maito. Nosta kattila levyltä ja lisää joukkoon jogurtti ja sitruunamehu. Sekoita ja anna juoksettua.

Siivilöi massa talteen ja mausta suolalla. Laita painon alle valumaan. Mitä kauemmin annat valua, sen kovempaa ja kiinteämpää juustosta tulee.

Laitoin siivilän päälle harsokankaan ja kaadoin seoksen siihen valumaan..

Käänsin harson reunat ja asetin kulhon juuston päälle painoksi..

Kun juusto oli valunut tarpeeksi, painelin sen kulhoon ja peitin kankaalla. Annoin olla jääkaapissa seuraavaan päivään.

Valmis panir on kuin raejuustoa. Sitä voi murentaa ruoan sekaan tai leikata isompia paloja leivän päälle.
Tässä on mistä valita kun pohtii mihin paneeria käyttäisi.. 🙂 INDIANFOODFOREVER

Alkuperäinen resepti täältä.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: