Hapankaali-inkiväärisamosat

4 levyä lehtitaikinaa
1 porkkana
2 cm pala inkivääriä
1 sipuli
1 punainen chili
1/2 tl juustokuminaa (jeeraa)
1/2 tl korianteria
öljyä
100 g hapankaalia
1 dl kookosmaitoa
suolaa

Ota lehtitaikinalevyt sulamaan. Kuori ja raasta porkkanat ja inkivääri. Kuori ja viipaloi sipuli. Poista chilistä siemenet ja silppua myös se.

Kuullota juustokuminaa ja korianteria pannulla tilkassa öljyä. Lisää joukkoon porkkanaraaste ja sipulisilppu ja paista, kunnes sipuli kuullottuu hieman.

Lisää sekaan inkivääriraaste, chili, hapankaali ja kookosmaito. Anna kiehua hiljalleen hetki.

Kaulitse lehtitaikinalevyt hieman ohuemmiksi. Halkaise kahtia ja siisti puoliskot tasaisiksi neliöiksi.

Nosta taikinaneliön keskelle pari kolme ruokalusikallista täytettä. Nosta taikinalevyn yksi kulma täytteen yli toista vasten, jotta saat aikaan kolmion.

Paina iso kahvikuppi tai kulho täytetyn samosan päälle ja poista ylimääräiset kulmat taikinasta. Näin saat puolikuun muotoisen samosan. Paina saumat umpeen haarukalla, jotta täyte pysyy sisällä. Paista uuunissa 225 asteessa 10 minuuttia.

Alkuperäinen resepti täältä.

Advertisements

3 kommenttia (+lisää omasi?)

  1. Tepi
    Tam 01, 2011 @ 00:39:16

    Hyvän oloinen resepti…ihan ensimmäiseksi ei mieleeni olisi tullut hapankaalin ja kookosmaidon yhdistäminen enkä makuyhdistelmää osaa kyllä kuvitellaan. Tarkoittaa että pitää testata.

    Blogisi reseptit ovat muutenkin raikkaan oloisia :).

    Vastaus

    • pinja85
      Tam 01, 2011 @ 10:48:57

      Joo, mäkin yleensä aika arasti olen hapankaalia käyttänyt, kunnes tein hapankaali-jauhelihapiirakan… sen jälkeen uskallus kasvanut ja tämä resepti oikein kutsui mun nimeä kun sen bongasin…jeeraa ja korianteria kun laitan melkein kaikkeen, oli pakko koklata ja ihan hyvää oli. Keittiön valtasi aivan uskomattomat aromit kun paistelin inkivääriä, hapankaalia, jeeraa, korianteria, chiliä ja sipulia….nam nam nam. 😛

      Vastaus

      • pinja85
        Tam 01, 2011 @ 10:50:23

        Niin ja siis nimenomaan toi kookosmaito pehmensi tuota makuyhdistelmää ihanasti..

        Kiitos kommentista 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: