Aasialainen uunilohi

400-500 g merilohta
1 sitruuna
2 limettiä
1 dl soijakastiketta
1/2 dl riisiviinietikkaa
2 cm:n pala tuoretta inkivääriä
2 valkosipulin kynttä
kevätsipulia
1 punainen chili
1 sitruunaruoho
tuoretta korianteria

Raasta sitruunan ja limetin kuoret. Sekoita keskenään soija, riisiviinietikka sekä sitruunan ja limetin kuoret. Kaada marinadi isoon minigrip-pussiin ja nosta lohifilee varovasti sekaan. Sulje pussi huolellisesti ja laita kala marinoitumaan jääkaappiin tunniksi.

Leikkaa valmiiksi iso pala foliota ja aseta se uunivuokaan.

Nosta kala marinadista ja kuivaa ylimääräinen marinadi painelemalla kalaa talouspaperilla. Paloittele kala, ja nosta kalapalat uunivuokaan folion päälle.

Nuiji sitruunaruoho kevyesti ja pilko viiden sentin paloiksi.

Ripottele kalan päälle hienonnettua inkivääriä, chiliä, valkosipulia, pieneksi pilkottua kevätsipulia ja sitruunaruoho. Sulje folio tiiviiksi nyssäkäksi.

Kypsennä 180-asteisessa uunissa noin 20–30 minuuttia, kunnes kala on kypsä. Poista sitruunaruoho. Koristele tuoreella korianterilla. Lisää päälle halutessasi limetin mehua.

Alkuperäinen resepti täältä.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: