Kiinalainen sokerikakku

Kiinassa kakut yleensä kypsennetään höyryttäen, mikä tekee niistä kosteita. Perinteisesti sokerikakkua syödään ihan sellaisenaan, mutta voit myös lisätä tuoreita tai säilöttyjä hedelmiä tai vähän jäätelöä sen päälle.

Ainekset:

* 2,5 dl siivilöityjä vehnäjauhoja
* 1 tl leivinjauhetta
* 1/4 tl suolaa
* 5 kananmunaa
* ½ tl viinihappoa
* 2 1/3 dl sokeria
* 1 tl manteliesanssia

Vuoraa kakkuvuoka tai pieni foliouunivuoka leivinpaperilla. Laita (kannelliseen) wokpannuun tai isoon kasariin pari desia vettä valmiiksi odottamaan.

Siivilöi jauhot keskikokoiseen kulhoon ja siiivilöi sitten leivinjauhe ja suola sekaan ja jätä sivuun odottamaan.

Erota keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita munavalkuaiset vaahdoksi. Lisää viinihappo ja sekoita hieman. Lisää 1 dl sokeria ja sekoita taas vähän.

Lisää keltuaiset ja loput sokerit. Sekoita noin 2 minuuttia. Lisää manteliesanssi joukkoon.

Lisää jauhot vähitellen, koko ajan sekoittaen kevyesti. Kaada taikina kakkuvuokaan.

Kiehauta vesi wokissa korkeassa lämpötilassa ja käännä sitten keskilämmölle. Höyrytä kakku asettaen kansi wokin päälle, 20-25 minuuttia tai kunnes hammastikkuun ei jää taikinaa kiinni.

Poista kakkuvuoka wokista (ole varovainen nostaessasi kantta, ettei vettä tipu kakun päälle). Jäähdytä kakku ritilän päällä. Käännä lautaselle ja poista leivinpaperi. Leikkaa neliöiksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: