Mbekbka

Mbekbka on onomatopoeettinen sana, joka on johdettu äänestä joka syntyy kun makaroni kiehuu kattilassa. Eurooppalaiset keittävät pastan vedessä ja sitten heittävät veden pois (kaiken sen hyvän kanssa mitä se sisältää), libyalaiset keitettävät pastan kastikkeessa, joka tuo pastaan todella hyvän maun.

Ainekset:
Öljyä
1-2 sipulia
5 dl tomaattisosetta (paseerattua tomaattia)
2 tl chilijauhetta
1 tl kurkumaa
2-3 valkosipulinkynttä murskattuna
suolaa maun mukaan
6 dl vettä
3 dl pastaa (tai puoli paketillista spagettia)
1 peruna kuutioituna
½ vihreä paprika viipaloituna ja puolitettuna
1½ dl kikherneitä
-mukaan voi myös lisätä muutamia lampaankyljyksiä ja kurpitsaa- (minä laitoin naudanlihapaloja kun ei ollut lammasta)

Kuullota sipulisilppu kattilassa öljyssä. Lisää tomaattisose, mausteet ja vesi. Kun seos kiehuu, lisää pasta ja valinnaiset kasvikset ja lihat. Keitä keskilämmöllä kannen alla noin puoli tuntia.

Tarjoile kuumana rapean leivän kera. Ripottele päälle neitsytoliiviöljyä, sitruunamehua ja tuoretta chiliä.

Mainokset

1 kommentti (+lisää omasi?)

  1. Nuura
    Tam 20, 2014 @ 20:51:06

    Tämä on tosi maukasta. Miten ei ole aikaisemmin tullut mieleen keitellä pastat suoraan soossissa?Jos kaappi ammottaa tyhjyyttä eikä just löydy lihaa tai kikherneitäkään, niin toimii ihan maustetussa tomaattiversiossakin.

    Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: