Mb’atten

Mb’atten on Libyassa erityinen ruokalaji, jota tarjoillaan juhlissa usein koftan ja couscousin kanssa. Se on ainutlaatuinen, koska samanlaista ei löydy mistään muualta maailmasta (nykytietämyksen mukaan). Se on valmistettu perunasiivuista, jotka ovat leikattu keskeltä auki, muodostaen ns. voileivän, joka on täytetty jauhelihalla ja yrteillä.

Täyte:
jauhelihaa (naudan tai lampaan)
nippu tuoretta vihreää tilliä
nippu tuoretta persiljaa
kaksi nippua kevätsipulia
vähän tuoretta korianteria
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä murskattuna
2 tl suolaa
1 tl chiliä
2 tl kurkumaa
ripaus kanelia
3 rkl tomaattisosetta
1 kananmuna

Pilko tuoreet yrtit erittäin pieneksi.

Kaada hieman öljyä pannulle, hienonna yksi sipuli hyvin hienoksi ja lisää jauheliha ja paista kunnes lähes valmis. Anna jäähtyä. Lisää jauheliha, muna, tomaattipyree, mausteet ja suola yrttien sekaan.

Leikkaa perunoista paksuja viipaleita, joihin leikkaat sitten syvän viillon keskelle. Täytä peruna jauhelihatäytteellä. Sekoita kaksi kananmunaa kulhossa ja dippaa täytetty peruna aukinaiselta puolelta siinä, dippaa se sen jälkeen jauhoissa, joihin on sekoitettu 1 tl suolaa. Uppopaista kunnes peruna on kauttaaltaan ruskea ja kypsä.

Tarjoile lämpimänä couscousin tai salaatin kanssa.

Alkuperäinen resepti täältä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: