Tunisialainen kalakeitto

1 l vettä
450g perunaa – kuorittu, puolitettu pituussuunnassa, leikattu poikittaissuunnassa- leikataan 1 cm paksuisiksi
2 tomaatteja – kuoritut, paloiteltu
2 rkl hienonnettua tuoretta minttua
1½ rkl tuoretta sitruunamehua
1 tl paprikajauhetta
½ tl jauhettua jeeraa
1/4 tl kuivattua murskattua chiliä
1 dl + 1 rkl hienonnettua korianteri
500g kalafilee (turskan tai meriahvenen)
3 rkl oliiviöljyä

Yhdistä ensimmäiset 8 ainesta isossa kattilassa. Lisää 1dl korianteria ja anna kiehahtaa.

Vähennä lämpöä, peitä ja anna kiehua hiljalleen 20 minuuttia. Sekoita ja anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia.
Lisää kala ja oliiviöljy ja hauduta kunnes kala on kypsää, noin 10 minuuttia.

Hajoita kala pienemmiksi paloiksi käyttämällä lusikkaa. Mausta keitto maun mukaan suolalla ja pippurilla. Kaada keitto kulhoihin. Ripottele päälle hienonnettua korianteria ja tarjoile.

Alkuperäinen resepti täältä.

1 kommentti (+lisää omasi?)

  1. Nuura
    Tam 20, 2014 @ 20:44:24

    Maukasta tämäkin, kiva kokeilla vähän eri maata kuin aina suomalaista soppaa.Itse tosin haudutan keittoja tunnin oli sitten soppa kun soppa.Tietysti kalat hyvä heittää uimaan vähän myöhemmin ettei mene mössöksi.Hauki tai kuha toimii tunisialaisessakin versiossa. 😉

    Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: