Juustokuminalla (jeeralla) ja valkosipulilla maustetut porkkanat ovat klassinen ruokalaji Marokossa. Aina kun haluat lisätä väriä ja makua ateriaan, tämä porkkanalisuke hoitaa homman kotiin. 🙂
Valmistus aika: 15 minuuttia
Ainekset:
* 5-6 porkkanaa, viipaloituna
* 3 rkl sitruunamehua
* 2 rkl oliiviöljy
* 2 valkosipulin kynttä
* ½ tl jeeraa
* ½ tl paprikajauhetta
* Suolaa ja pippuria maun mukaan
Valmistelu:
1. Kiehauta vettä kattilassa ja mausta se suolalla.
2. Lisää porkkanaviipaleet. Keitä 8 minuuttia.
3. Valuta. Huuhtele kylmällä vedellä.
4. Sekoita pienessä kulhossa sitruunamehu, oliiviöljy, valkosipuli, jeera ja paprika.
5. Kaada kastike porkkanoiden päälle ja sekoita hyvin.
6. Mausta suolalla ja pippurilla.
Alkuperäinen resepti täältä.
Mar 28, 2010 @ 21:54:18
MashaAllah! kuulostaa kivalta 🙂 meillä onkin jääkaappi täynnä porkkanaa… Valitettavasti nää muut nölliäiset ei syö sitä kypsennettynä :S mut tesmin itteeni sit !