Lohta marokkolaisittain

Ainekset

* 1,5dl maustamatonta jogurttia
* 1 sitruunan mehu sekä sitruunan viipaleita koristeeksi
* 1 rkl extra-neitsytoliiviöljyä
* 2-3 valkosipulinkynttä, murskattuna
* 1½ tl jauhettua korianteria
* 1½ tl jauhettua jeeraa
* suolaa ja pippuria myllystä
* n. 800-1000g lohifilee
* 1dl hienonnettua tuoretta korianteria tai persiljaa koristeeksi

1. Sekoita yhteen jogurtti, sitruunamehu, oliiviöljy, valkosipuli, korianteri, kumina, 1/4 tl suolaa ja pippuria maun mukaan pieneen kulhoon. Kaada puolet kastikkeesta isoon muovipussiin, laita loput kastikkeesta kannelliseen purkkiin ja laita jääkaappiin odottamaan. Lisää lohi pussiin ja kääntele pussia, jotta marinadi leviää joka puolelle. Anna marinoitua kylmässä 20-30 minuuttia, käännä pussi kerran ympäri marinoinnin aikana.

2. Kuumenna grilli/uuni keskilämmölle. Poista lohi marinadista ja pyyhi pois ylimääräinen jogurtti paperipyyhkeillä. Öljyä grilli ja lisää lohi, paista, kääntämällä kerran, kunnes ruskea ulkopuolelta ja kypsä keskustasta, paksuudesta riippuen. Tarjoile jogurttikastikkeen kera ja koristele yrteillä ja sitruunan viipaleilla.

Alkuperäinen resepti täältä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: