Maksalaatikko

Maksalaatikko on suomalainen perinneruoka, jota syödään Suomessa erityisesti jouluna muiden jouluruokien ohella. Maksalaatikko on vakiinnuttanut asemansa myös ympärivuotisena ruokalajina, sen saatavuuden vuoksi. Maksalaatikon valmistukseen on käytetty muun muassa riisiä, voita tai margariinia, siirappia, kananmunaa, sipulia ja jauhettua maksaa sekä rusinoita. Maksalaatikkoa myydään kaupoissa myös rusinattomina.

500 g maksaa jauhettuna
1 muna (vatkataan)
4 rkl siirappia
2 dl rusinoita (huuhdotaan)
1 rkl suolaa
0,25 tl maustepippuria

keitetään puuroksi:
2,5 dl riisiryynejä
2,5 dl vettä
1,25 l maitoa

käristetään:
2 rkl voita
0,5 sipulia (hienonnetaan)

Keitä riisipuuro ja käristä hienonnettu sipuli voissa. Lisää puuroon muut aineet. Jaa seos voideltuihin laatikoihin.

Annoksesta tulee 5 pientä/3 isoa foliovuokaa!
Uuni: n. 160 ºC
Aika: n. 1½ h

Alkuperäinen resepti otettu täältä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: