Panir kofta

Ainekset:

Koftaan:
200gr panir-juustoa tai raejuustoa
2 Perunaa (Aloo)
½ tl punaista chilijauhetta (Lal Mirchi)
1/4 tl Garam Masalaa
2 rkl maissijauhoa
suolaa maun mukaan
Öljyä paistamiseen

Kastikkeeseen:
4 Sipulia (Pyaj)
4 Tomaattia (Tamatar)
Ruukku korianteria (Dhania Patta)
reilu 1 dl ruokajogurttia (Dahi)
reilu 1 dl cashewpähkinäjauhetta (Kaju)
½ tl juustokuminan siemeniä(Jeera) –>multa löytyi vain jauheena..
½ tl suolaa
½ tl punaista chilijauhetta (Lal Mirchi)
1/4 tl kurkumaa (Haldi)
1/4 tl Garam Masala
1 laakerinlehti (Tej Patta)
2 rkl kirkastettua voita (Ghee)

* Keitä perunat ja kuori ne.
* Raasta perunat ja sekoita paniriin/raejuustoon.
* Lisää suola, punainen chilijauhe, garam masala, maissijauho ja sekoita hyvin.
* Tee seoksesta pieniä palloja.
* Kuumenna öljy pannulla.
* Paista palloja öljyssä kunnes ovat ruskeita.
* Pilko pieneksi sipuli ja tomaatit ja sekoita keskenään.
* Pilko korianteri hyvin hienoksi.
* Kuumenna öljy pannulla.
* Lisää kuminansiemenet ja laakerinlehti.
* Lisää sipuli-tomaattiseos ja ruskista sitä koko ajan sekoittaen.
* Lisää ruokajogurtti, cashewpähkinäjauhe, ghee, suola, punainen chilijauhe, kurkuma ja garam masala.
* Sekoita jatkuvasti minuutti.
* Sitten lisätään 5 dl vettä.
* Laita kansi päälle ja anna hautua 5 minuuttia.
* Lisää koftat kastikkeeseen ja koristele se hienonnettulla korianterilla.

NOIN SEN PITI MENNÄ…… JA NÄIN SE SITTEN MENI:

Pyörittelin peruna-raejuustoseoksesta pallot ja heitin pannulle..

En tiedä mikä meni vikaan, kun mun pyörykät vaan levähti pitkin pannua ja lopulta paistelin tämmöstä mössöä. 😀

Jatkoin kuitenkin, kuten ohjeessa neuvottiin..

…ja kun perunamössö oli jäähtynyt, muotoilin siitä taas palloja ja heitin kastikkeen sekaan. Hyvin pelitti! 🙂

Mitä tästä opimme? a) joku todennäköisesti mättää alkuperäisessä ohjeessa..? b) Pinja vaan mokasi c) kannattaa skipata perunamössön pyörittely ennen paistoa ja paistaa se mössö pannulla sellaisenaan ja muotoilla pallurat vasta sitten..

Ehkäpä opimme nuo kaikki.

Alkuperäinen resepti täältä.

Mainokset

3 kommenttia (+lisää omasi?)

  1. Anna
    Mar 23, 2010 @ 14:37:27

    Hyvän näköistä koftaa. Itse teen melko samanlaisella reseptillä esim. malai koftaa (siis ne pyörykät). Kannattaa lisätä taikinaan enemmän maissijauhoa, ja sitten ennen uppopaistoa pyörykät kannattaa vielä kierittää maissijauhokupissa.

    Resepti löytyy täältä: http://annagaram.vuodatus.net/blog/1552752/malai-kofta/

    Vastaus

  2. aleksi
    Jou 12, 2010 @ 13:55:26

    toi lässähtäminen voi johtua raejuustosta, se sulaa, normi paneer kai ei niinkään. mut on joo hyvän näkönen, noin muuten 🙂

    Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: