Urad daal

2,5 dl valkoisia linssejä
1 sipuli viipaleina
1 tomaatti kuutioiksi (valinnainen)
1 tl inkivääriä raastettuna
1-2 vihreää chiliä hienonnettuna (meidän lähikaupasta ei löytynyt kuin punaisia)
Korianteria hienoksi silputtua
1 tl jeeraa
2 laakerinlehteä
2 neilikkaa
½ tl kurkumajauhetta
Suolaa maun mukaan
Ripaus Garam masala
Punaista chilijauhetta maun mukaan
2 rkl öljyä
1 tl sitruunamehua

Valmistelu:

* Puhdista ja pese linssit kunnolla. Liota sitä vedessä 10-15 minuuttia.
* Keitä sitä 12,5 dl vettä. Keitä kunnes siitä tulee pehmeää. Sen ei pitäisi muuttua tahnamaiseksi. Poista vesi ja aseta syrjään.

* Kuumenna öljy kadhaissa tai wokkipannussa ja lisää neilikat, laakerinlehdet ja jeera.
* Seuraavaksi lisää inkivääri, sipuli ja vihreä chili ja paista kunnes kullanruskeita.
* Lisää tomaatti (jos käytät) ja paista kunnes se pehmenee. Lisää kaikki kuivat masalat (kurkuma, chilijauhe, suola) ja paista hetki.
* Nyt lisätään linssit ja sitruunamehu, sekoita hyvin varovasti.

* Ripottele garam masalaa päälle ja koristele korianterilla.
* Tarjoile kuumana.

Alkuperäinen resepti täältä.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: