Kashmirin Dum Aloo

900gr perunoita
9 dl vettä
Suolaa maun mukaan
Gheetä tai öljyä paistamiseen
2,5dl gheetä
1 iso sipuli (hienonnettu)
4 rkl tomaattisosetta
140 ml ruokajogurttia
4 rkl kuumaa vettä
1 vihreä paprika (siemenet poistettu ja viipaloitu)
1 tl garam masalaa
Mausteet
4 neilikkaa
4 laakerinlehteä
6 mustapippuria
4 vihreää kardemummaa
1 ruskea kardemumma
1 kanelitanko

Tahna
1 iso sipuli (hienonnettu)
12 valkosipulihiutaletta
2 rkl inkivääriä
6 mustapippuria
1 tl unikonsiemeniä
1 rkl korianterinsiemeniä
1 tl jeeraa
2 kuiva punainen chili
1 tl kurkumajauhetta
Hyppysellinen jauhettua muskotinkukkaa
Hyppysellinen jauhettua muskottipähkinää

* Kuori perunat, pistele haarukalla ja liota suolatussa vedessä 2 tuntia.

* Kuivaa perunoita kankaalla ja kuumenna ghee tai öljy kattilassa.
* Uppopaista perunoita kunnes ne ovat kullanruskeita. Valuta ja laita sivuun.

* Lämmitä ghee pannulla ja paista sipuleita ja kaikkia mausteita, kunnes kultaisia.
* Jauha tahnan ainekset melko tasaiseksi massaksi (esim. morttelilla) ja sekoita sipuleiden sekaan.

* Kypsennä 10 minuuttia. Sekoita tomaattisose, ruokajogurtti ja suola.

* Lisää perunat, paprikasuikaleet ja kuuma vesi ja sekoita miedolla lämmöllä 15 minuuttia.

* Ripottele päälle pippuria ja garam masalaa ja keitä muutama minuutti.

Alkuperäinen resepti täältä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: