Ugandalainen maapähkinäkastike

Afrikassa on useita variaatioita tästä kastikkeesta, jossa tärkein ainesosa on maapähkinät (missä tahansa muodossa). Siis myös maapähkinävoi toimii hyvin! Tämä kastike yleisimmin tarjoillaan levitettynä paistetun kalan tai kanan päälle, riisin kera.

Ainekset

* 400 g maapähkinöitä (tai maapähkinävoita)
* 2 sipulia
* 4 tuoretta tomaattia
* 3 valkosipulinkynttä
* 2 porkkanaa
* Palmuöljyä
* Vettä
* Suolaa, pippuria ja chiliä (joko jauhetta tai tuoretta) maun mukaan

Jos käytät maapähkinöitä sellaisenaan, toimi ensin näin:

1. Paahda maapähkinät öljyssä
2. Murskaa maapähkinät veden kanssa taikinaksi

Sitten itse kastikkeen tekoon:
Hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuutioi porkkanat ja tomaatit. Kuullota sipulit ja valkosipuli palmuöljyssä kunnes ovat ruskeita ja pehmeitä.

Lisää maapähkinätahna ja vettä. Sekoita säännöllisesti välttääksesi tahmeutta. Lisää tomaatit ja porkkanat. Mausta suolalla, pippurilla ja chilillä ja anna kiehua 20 minuuttia.

Alkuperäinen resepti täältä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: