Hasselbackan perunat

Ruotsalainen version uuniperunoista. Nämä uuniperunat tulivat suosituksi kun tukholmalaisessa hotelli Hasselbackenissa ruvettiin tarjoilemaan tätä herkkua. Tämä uuniperuna on ihanan rapea, ja sopii niin paistien kuin uunikalankin kanssa. Tämä näyttää erittäin hienolta lisukkeena ja on todella helppo tehdä. Ehdottomasti ainutlaatuinen tapa tarjota perunoita.

1-2 tasakokoista perunaa / ruokailija
voita tai margariinia
suolaa
timjamia
korppujauhoja
juustoraastetta

Kuori perunat ja leikkaa niihin viiltoja niin, että viipaleet jäävät alaosastaan kiinni (voit käyttää apuna esim. puulastaa perunan vieressä, jolloin veitsi ei vahingossakaan uppoa ihan pohjaan). 🙂

Pane perunat voideltuun uunivuokaan. Sekoita sulaan voihin timjamia ja merisuolaa maun mukaan. Levitä voiseos perunoiden päälle.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa vajaa tunti. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja korppujauhoja. Jatka kypsennystä niin, että juusto sulaa ja perunoiden pinta tulee kauniin ruskeaksi.

Tarjoilin perunat pestopaistin ja herneiden kanssa. 😛

p.s. pestopaisti on todella helppo ja maukas liharuoka!! Sivelet haluamasi kokoisen naudanlihapaistin päälle suolaa, pippuria ja vihreää pestoa ja paistat uunissa. Valmis. 😛

Tuunasin tätä reseptiä omanlaiseksi. 🙂

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: