Maustetut oliivit

Helppo pohjois-afrikkalainen marinadi valkosipulista, sitruunasta, timjamista ja harissasta tekee näistä vihreistä oliiveista ikimuistoisia. Jos mahdollista, valmista oliivit hyvissä ajoin etukäteen, sillä ne paranevat ajan kuluessa.

Ainekset:
5 dl vihreitä kivellisiä oliiveja suolavedessä, kuten Picholine tai Cerignola
4 valkosipulin kynttä, viipaleina
1 dl extra-neitsytoliiviöljyä
2 tl tomaattipyrettä
vajaa 1 dl vettä
2 tl harissaa
3 kpl timjamin oksia
2-4 ohutta sitruunan siivua

Valmistelu:

1.Peitä oliivit vedellä pienessä kattilassa ja kiehauta, valuta.
2. Paista valkosipulia öljyssä paistinpannulla keskilämmöllä, kunnes se muuttuu kellertäväksi. Lisää tomaattisose ja kypsennä sekoittaen, 1 minuutti. Sekoita vesi, harissa, timjami ja oliivit ja hauduta reippaasti sekoittaen, kunnes neste on paksuuntunut (noin 5 minuuttia).

Siirrä pannu liedeltä ja sekoita oliiveiden joukkoon sitruunan viipaleita. Siirrä vuokaan tai purkkiin ja kaada päälle oliiviöljyä ja kuumaa vettä, niin että oliivit peittyvät. Anna marinoitua ainakin 24 tuntia.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: