Norimaki

Sushilaji, jossa riisi ja täyte rullataan yhteen norin avulla. Rullan tekemiseen tarvitaan sunokoa, bambumattoa. Rullan tekeminen vaatii yleensä hieman harjoittelua, jotta siitä tulisi hyvä.

Ainekset:
Sushiriisiä
Noria

Täytevaihtoehdot:
Kurkku
Porkkana (puoliksi keitetty)
Savulohifile
Kananmuna
Tonnikala (öljyssä)

Rullan täytteeksi voi laittaa yhtä tai kahta ylläolevista vaihtoehdoista.
Norimakin valmistus aloitetaan täytteestä. Leikkaa kurkusta, porkkanasta, savulohifileestä tai paistetusta munasta ohuita – kynänmuotoisia- ja paksuisia – sekä bambumaton pituisia suikaleita.

Munatäytteen valmistus:

Riko astiaan 5 munaa ja lisää siihen kaksi lusikallista sokeria ja hieman soijakastiketta ja sekoita ne hyvin keskenään. Lämmitä pannu (hieman öljyä) ja laita sille noin 3 lusikallista tätä seosta. Kun muna on puoliksi valmis, rullaa sitä varovaisesti. Laita lisää munaseosta pannulle ja paista se samoin, mutta rullaa se edellisen päälle. Jatka tätä kunnes olet käyttänyt kaiken valmistamasi munaseoksen. Tällä tavalla saat aikaiseksi paksua munakasta. Jäähdytä munakas hyvin ennen kuin leikkaat siitä siivuja.

Jos käytät tonnikalaa, valuta öljy tonnikalasta mahdollisimman hyvin, ettei sushista tule liian rasvaista. Jos et pidä tonnikalan hajusta, sekoita joukkoon hieman tilliä.

Laita norilevyke bambumaton päälle kiiltävä puoli alaspäin.

Levitä riisi norin päälle tasaisesti. Käytä niin vähän riisiä kuin mahdollista eli tee riisikerroksesta ohut.

Laita yhtä tai kahta ylläolevista täytteistä toiseen reunaa ja rullaa matto siten, että alat taittaa mattoa hitaasti reunoista. Kun löydät oikeanlaisen otteen, matto alkaa rullautua lähes itsekseen. Rullaa saattaa joutua jossakin kohtaa painamaan, mutta koeta tehdä se varovasti.

Kun rulla on valmis, leikkaa terävällä veitsellä rullan molemmista päistä hieman. Leikkaa rulla kahtia ja leikkaa kumpainenkin puoli vielä kolmeen osaan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: