Nigerialainen kanapata

1 iso kana (tai esim.3-4 kanankoipea)
10-20 kpl tuoreita chilejä, joista pääty leikattu irti (määrää voi säätää oman maun mukaan)
1 kg tuoreita tomaatteja kuutioituna
2,5 dl kanalientä
2 isoa sipulia lohkottuna
2 valkosipulinkynttä
1 prk tomaattipyrettä
1 tl timjamia
2 tl currylehtiä
2 sipulia (viipaloitu)
1 tl currya
2 dl maapähkinä- tai saksanpähkinäöljyä
suolaa maun mukaan

Pese ja leikkaa kana n. 10 kappaleeksi ja laita isoon kannelliseen kattilaan/pataan, jossa on kanaliemi. Mausta kananpalat suolalla, lisää viipaloidut sipulit, timjami, valkosipuli, curry ja paista keskilämmöllä 30-40 minuuttia, kunnes liha on pehmeää.

Kuumenna puolet öljystä pannulla ja siirrä kanat pannulle. Paista kanoja, kunnes ruskeita, mutta ei liian kuivia.

Lämmitä loput öljystä padassa, jossa kypsensit kanoja aluksi ja paista sipulilohkoja, chilejä ja tomaatteja 20 minuuttia, kunnes melko suurinosa nesteestä on haihtunut. Lisää tomaattipyree. Sekoita huolellisesti ja lisää kanan palat. Anna kiehua hiljalleen vielä 10 minuuttia sekoittaen usein. Valuta liikaa öljyä, joka nousee ylös ja lopuksi lisää hienonnettuja currylehtiä kanojen sekaan. Tarjoile keitetyn riisin ja paistettujen kasvisten kera.

Alkuperäinen resepti täältä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: