Vihannestagine

Tämä resepti on ns. ”berber-style”.😀

Ainekset:
2 tomaattia viipaloituna
1 iso sipuli viipaloituna
3 perunaa paloiteltuna
3 porkkanaa puolitettuna pituussuuntaan
2 kesäkurpitsaa puolitettuna
1 nauris/valkoretikka paloina
2,5dl herneitä
2,5dl vettä
1 tl suolaa (tai enemmän maun mukaan)
2 oksaa tuoretta timjamia
3 rkl oliiviöljyä
1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
1 rkl rosmariinia
½ tl kurkumaa
½ tl chiliä
1 tl valkosipulimurskaa
1 tl inkiväärijauhetta
½ tl mustapippurijauhetta

1. Kuori ja pilko vihannekset valmiiksi.
2. Kaada oliiviöljy taginen pohjalle ja lisää sipulit. Peitä kannella ja anna sipulien hautua 10 minuutin ajan.
3. Sitten lisätään vihannekset. Ensin perunat, sitten naurikset, porkkanat, kesäkurpitsat, tomaatit ja lopuksi herneet.

4. Sekoita mausteet ja valkosipulimurksa veteen. Kaada vesi vihannesten päälle. Aseta lopuksi pari timjamin oksaa vihannesten päälle.

5. Peitä kannella ja anna kypsyä 1½-2 tuntia alhaisella lämmöllä, kunnes vihannekset ovat kypsiä. Välillä voit nostaa kannen ja lusikoida lientä vihannesten päälle.
6. Kun vihannekset ovat kypsiä, siirrä kansi pois ja nosta lieden lämpötilaa. Anna liemen tiivistyä 15 minuutin ajan.

7. Tarjoile leivän kanssa.

Videoitu resepti löytyy täältä.

3 kommenttia (+lisää omasi?)

  1. Hiba
    Feb 12, 2011 @ 23:50:48

    mA, herrrkullisen näköistä… Tämä resepti on (kuulemma) monen marokkolaisenkin mielestä haastava. En ole koskaan kokeillut. Onko maussa merkittävä ero jos valmistaa perinteisessä tai modernissa padassa? Mulla on vaan se perinteinen, tosin lasitettu, ja aika kiva saviaromi mielestäni tulee ruokaan, kun liedellä valmistaa. (Tai ehkä se vain tuntuu siltä…)

    Vastaa

    • pinja85
      Feb 13, 2011 @ 01:15:20

      Kyllä mä huomaan hienoisen eron savisen ja teflon-pintaisen taginen välillä..siis siinä maussa… mutta kyllä ihan modernillakin padalla hyvää tulee🙂

      Vastaa

  2. Nuura
    Jan 19, 2014 @ 23:43:13

    Taginet toimii aina ja tämä etenkin jos ei muuten ole vihannesruokien ystävä, niin tagine tekee tehtävänsä… ;)Mä pidän aina taginea uunissa 3 tuntia ja 150C, toimii…

    Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: