Mujaddara

Mujaddara tai moujadara (arab. مجدرة, heprea: מג ”דרה, Kyproksen kreikkalaisen: Μουκ̌έντρα, turkki: müceddere), joka tunnetaan myös nimellä mejadra, mudardara tai megadarra (<—loooool) koostuu keitetyistä linsseistä yhdessä rouheen, vehnän tai riisin kera, höysteenä paahdettua sipulia.

Ainekset

2,5 dl vihreitä tai ruskeita linssejä
2,5 dl pitkäjyväistä riisiä
2-3 isoa sipulia, ohuina viipaleina
1 dl oliiviöljyä
Suolaa ja pippuria maun mukaan

1. Huuhtele linssit ja kypsennä niitä 10dl vettä noin 25 minuuttia. Valuta.

2. Samaan aikaan valmista riisi: lämmitä 2 rkl oliiviöljyä ja 1 tl suolaa kattilassa. Lisää riisi ja "paista" kunnes riisit ovat lievästi läpikuultavia (n. minuutti). Lisää 6 dl kiehuvaa vettä. Vähennä lämpöä ja hauduta noin 25 minuuttia.

3. Samalla paista myös sipulit öljyssä isossa paistinpannussa, sekoittaen usein, kunnes ne muuttuvat ruskeiksi ja alkavat rapsakoitua.

4. Lisää valutettujen linssien ja riisin sekaan paistettu sipuli ja paista koko sotkua kunnes linssit ja riisi alkavat ruskistua hieman. Tarjoile ruokajogurtin kanssa.

Alkuperäinen resepti täältä.

Mainokset

1 kommentti (+lisää omasi?)

  1. Anna
    Lok 13, 2010 @ 17:44:37

    Täällä Intiassa syödään samantapaista ruokaa, khichdia, jossa yhdistyvät linssit ja riisi. Paikallinen puuro. Tämä on varmasti myös hyvää!

    Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: