Zairan kakku

Tämä on jonkinmoinen muunnelma sacher-kakusta. 🙂 Tein tämän ystävälleni synttärikakuksi. 🙂

2 munaa
1 1/2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl vanilliinisokeria
75 g sulatettua voita tai margariinia
1 dl maitoa

Täyte:
aprikoosihilloa

Kuorrutus:
1 1/2 dl tomusokeria
1 1/2 rkl kaakaojauhetta
1 1/2 rkl vahvaa kahvijuomaa
1 1/2 rkl sulatettua voita tai margariinia

Koristeeksi:
suklaarouhetta

Voitele ja jauhota halkaisijaltaan noin 23 sentin tasapohjainen vuoka. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon vuorotellen keskenään sekoitetut kuivat aineet, voisula ja maito. Levitä taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, tai kunnes kakku on kypsä.

Kumoa kakku vuoasta ja anna jäähtyä. Leikka reunat pois. Halkaise kakku kahtia ja täytä hillolla tai marmeladilla.

Sekoita kuorrutusta varten ensin tomusokeri ja kaakao, lisää kahvi ja jäähdytetty voisula. Levitä kuorrutus kakulle ja koristele se.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: