Paistettua kanaa ja perunaa syyrialaisittain

Ainekset:
1 kokonainen kana paloina (tai 3-4 koipea paloina)
1 valkosupilin kynsi murskattuna
1 dl oliiviöljyä
5 perunaa
1 kulhollinen hamid w toomia
4 laakerinlehteä
½ tl maustepippurijauhetta
1 tl kuivattua korianteria
1 tl chiliä
1 dl vettä
suolaa ja pippuria maun mukaan
(minä ripottelin päälle myös tuoretta timjamia..mutta tämä siis ihan omasta päästä vedetty lisäys reseptiin)🙂

1. Poista kanasta nahka ja hiero lihoihin oliiviöljyä ja murskattua valkosipulia. Anna maustua kylmässä ainakin tunnin ajan.
2. Kuori ja pilko perunat syötäviksi paloiksi ja levitä ne uunivuokaan. Kaada päälle vesi. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Laita kananpalat perunoiden päälle ja kaada päälle kulhollinen hamid w toomia, maustepippurijauhetta, chiliä, kuivattua korianteria ja laakerinlehdet.
4. Paista 200 asteisessa uunissa alatasolla n. 45 minuuttia.
5. Tarjoile leivän ja hamid w toomin kanssa.😛

5 kommenttia (+lisää omasi?)

  1. Silva
    Feb 12, 2011 @ 07:59:32

    Millainen seos on tämä yleismauste?

    Vastaa

  2. pinja85
    Feb 12, 2011 @ 11:16:36

    Pahoittelut siitä, että toi on aika kyseenalaisesti sanottu..🙂 Määrä on kuitenkin niin pieni, että en laittanut mitään tiettyä mausteseosta siihen, sillä maku ei siitä oikeastaan miksikään muutu vaikka käyttäisi eri mausteseosta kuin minä tai jättää sen kokonaan pois…

    Alkuperäisessäkin ohjeessa luki vain ”yleismauste”…mutta Syyriassa oletan tämän todennäköisesti tarkoittavan ”baharatin” tapaista seosta.. https://herkku.wordpress.com/2010/09/04/baharat/

    Korjaan reseptiä hiukan, jotta olisi vähän selkeempi.🙂 Kiitos kysymästä.🙂

    Vastaa

  3. Silva
    Feb 15, 2011 @ 18:12:13

    Nyt on tämä ohje testattu Palestiinalaiseen mieheeni ja tykkäsi. Tein 2 annosta hamid w toomia ja 1 olisi riittänyt tuonne sekaan. Tuli vähän turhan sitruunaista mun makuun, mutta mies söi hyvällä ruokahalulla😀
    Mutta hyvää se silti oli.

    Hänen synnyinmaassaan tehdää tätä myös tomaattipohjalla ja ajattelin sitä kokeilla joku päivä.

    Pitää jatkaa ohjeiden testaamista😉

    Vastaa

  4. Nuura
    Jan 19, 2014 @ 23:36:55

    Tää toimii aina, on helppoa ja maukasta.Suosittelen!

    Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: