Chili-katkaravuilla täytetyt paprikat

Tämä on täysin oma luomus. Tänään oli tämmöinen tehdään-sitä-mitä-kaapeista-löytyy-päivä. 😀
Ja sieltähän löytyi:

4 paprikaa
600g katkarapuja
2 punaista chiliä
4 valkosipulinkynttä
1 prk tomaattipyrettä
1 tl inkivääritahnaa
2 tl punaista currytahnaa
1 tl jeeraa
suolaa maun mukaan
½ tl paprikajauhetta
2½dl tummaa pitkäjyväistäriisiä
1 kasvisliemikuutio

Laita riisit kiehumaan kasvisliemikuutiolla maustettuun veteen. Leikkaa paprikoista kannat pois ja poista siemenet sisältä.

Kuumenna hieman öljyä pannussa ja lisää valkosipulit murskattuna, chilit pilkottun pieniksi siivuiksi (siemenet poistettu), punainen currytahna ja inkivääritahna. Anna paistua hetken ja lisää sitten katkaravut. Mausta suolalla, jeeralla ja paprikajauheella. Sekoita lopuksi tomaattipyree ja siirrä pois levyltä.

Kun riisit ovat kypsyneet, valuta ne kuiviksi ja sekoita katkarapujen sekaan.

Täytä paprikat riisi-katkaraputäytteellä ja laita isoon kasariin tai tagineen. Lorauta pohjalle hieman oliiviöljyä ja laita kansi päälle. Anna kypsyä keskilämmöllä kunnes paprikat ovat kypsiä. Voit välillä käännellä paprikoita, jotta ne saavat väriä kauttaaltaan. Täyte pysyy hyvin sisällä, vaikka paprikat olisivat kyljellään. 🙂

Tarjoile esimerkiksi salaatin kanssa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: