Kawari

Pyöryköitä mitä pyöryköitä, mikä niistä tekee marokkolaisia, on kai mashijja eli mace, joka on marokkolaisille mieluinen mauste, joka jauhetaan muskottipähkinän nahkamaisesta repeytyneestä kuoriosasta.

Aineet:

½ kg jauhelihaa (nautaa tai lammas-nautaa)
1 peruna
1 sipuli
½ nippua persiljaa
1 kananmuna
1/4 lasia korppujauhoja tai 2 siivua ei-tuoretta leipää
3 rkl öljyä (mieluiten oliiviöljyä)
1/4 tl kurkumaa
1/4 tl kanelia
1/4 tl mashijaa (mace, muskottikukka)
1/4 tl valkopippuria
½ tl suolaa

Raasta peruna ja sipuli karkeaksi raasteeksi ja purista liika vesi pois. Sekoita kaikki aineet yhtenäiseksi massaksi ja anna maustua jääkaapissa tunti pari. Muotoile pyöryköiksi ja paista pannussa.

Tarjoa esim. tomaattikastikkeessa tai sellaisenaan. Minä kaadoin ruskistuneiden pyöryköisen päälle 500g tomaattimurksaa (josta olin valuttanut ylimääräisen nesteen pois), valkosipulia murskattuna, suolaa, jeeraa, jauhettua korianteria ja yhden punaisen pilkotun chilin. Laitoin tagineen kannen päälle ja annoin muhia puolisen tuntia.

Alkuperäinen reseptin Snoobarin blogista.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: