Makrout

250g semolinajauhoja
250g mannasuurimoita
1 rkl sokeria
1/4 tl suolaa
100g sulatettua maidotonta voita
lämmintä vettä
reilu 1 dl appelsiininkukkavettä

Täyte:
200g kivettömiä taateleita
½ tl kanelia
1 tl sulatettua maidotonta voita
1 tl appelsiininkukkavettä
½ tl sitruunamehua
öljyä paistamiseen
hunajaa

Hauduta taateleita vesihauteessa 20 minuuttia. Anna sitten jäähtyä kunnolla.

Lisää kaneli, appelsiininkukkavesi, sitruunamehu ja sulatettu voi. Sekoita tahnaksi käsin. Tee tahnasta pötkö (käytä maissitärkkelystä apuna, jos tarttuu käsiin). Jätä sivuun odottamaan.

Tee taikina: sekoita semolinajauhot, mannasuurimot, sokeri ja suola. Lisää sitten sulatettu voi ja vaivaa käsin murumaiseksi taikinaksi. Lisää appelsiininkukkavesi ja hieman vettä. Vaivaa käsin tasaiseksi taikinaksi. Kääri elmukelmuun ja anna seistä jääkaapissa ainakin puoli tuntia.

Pyörittele taikinasta pötkö ja paina sen keskelle vako. Aseta taatelipötkö sen päälle. Sulje taikinan reuna taatelipötkön päälle. Pyörittele pötköä, jotta se kapenee hiukan.

Leikkaa pötköstä viistottain pieni paloja. Painele veitsellä palojen päälle koristekuvio. Aseta leivinpaperille odottamaan.

Uppopaista öljyssä molemminpuolin ja kun keksi on saavuttanut kauniin ruskean värin ota se pois öljystä ja dippaa lämpimään hunajaan. Tämän jälkeen valuta hetki ja nosta tarjoilukulhoon.

Videoitu resepti täällä.

3 kommenttia (+lisää omasi?)

  1. Nuura
    Mar 30, 2014 @ 20:31:16

    Näitä testasin tänään. Hyviä kuulema oli, joskin liian makeita. Taikinaa oli vaikea rullata ja halkeili, ehkä laitoin liikaa jauhoja?Kun kehotettiin lisäämään lämmintä vettä ja jauhoja tarvittaessa, niin tuli kait liian iso loraus vettä, jota koitin paikkailla jauhomäärällä, ehkä turhan tuhdisti.En ole mikään ”keksispesialisti”, joten vinkkejä otetaan vastaan.

    Vastaa

  2. Nuura
    Mar 30, 2014 @ 20:33:58

    Ai joo.Kirjoitin paperille reseptin ja tein jäkikäteen ja toi elmukelmujuttu ja jääkaappi uupui, ehkä siksi ei pysynyt oikein kuosissa tuo taikina???

    Vastaa

    • pinja85
      Mar 31, 2014 @ 08:41:00

      Joo se jääkaapissa jähmetys on oleellinen osa tätä prosessia.. ja varmasti myös tuo veden ja jauhojen kanssa veivaaminen vaikutti taikinan rakenteeseen. Ensi kerralla sujuu varmasti jo paljon mallikkaammin.🙂 Hyvin sä vedät!😉

      Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: