Lemrouzia (Mrouzia)

Lemrouzia/Mrouzia (لمروزية) on yksi tärkeimmistä ruoista marokkolaisessa keittiössä. Se pehmeästi suolattu, mutta makea tagine (pata). Tämä tagine kuuluu perinteisiin Eid al-Adhana syötäviin ruokiin.

Ainekset:
1kg lammasta
2 rkl öljyä
2 sipulia silputtuna
4 valkosipulinkynttä murskattuna
1 rkl smeniä
1 tl inkiväärijauhetta
½ tl mustapippurijauhetta
suolaa maun mukaan
1 tl kurkumaa
hyppysellinen sahramijauhetta
hyppysellinen sahramia
1 rkl ras el hanoutia
5 rkl hunajaa
150g keltaisia sultana-rusinoita
seesaminsiemeniä
150g kuorittuja kokonaisia manteleita paahdettuna

Kuumenna öljy katilassa, lisää lihat. Lisää valkosipuli ja sipulit, sekoittele anna hautua 10 minuuttia.

Lisää smen ja mausteet, peitä kannella ja anna hautua taas 10 minuuttia. Lisää vettä niin, että lihat miltei peittyvät. Peitä kannella ja anna kypsyä tunnin.

Lisää rusinat ja hunaja ja anna hautua 20 minuuttia.

Kastikkeen tulisi olla paksua. Aseta lihat tarjoilulautaselle ja koristele manteleilla ja seesaminsiemenillä.

2 kommenttia (+lisää omasi?)

  1. Nuura
    Tam 19, 2014 @ 23:23:25

    Hmm…Tämä ei nyt ihan iskenyt makunystyröihin, jotenkin ”liian luumuista” vaikka ei tästä kyllä luumua löydy, rusinoiden runsaudesta lienee johtuvaa.Puolittaisin määrän itse niisä…

    Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: