Marokkolainen linssikeitto


Ainekset:
2 sipulia pilkottuna
2 valkosipulinkynttä murskattuna
1 tl raastettua tuoretta inkivääriä
1,5 l vettä
2,5dl punaisia linssejä
1 prk kikherneitä
1 prk cannellinipapuja (isoja valkoisia papuja)
1 prk tomaattimurskaa
1½ dl kuutioituja porkkanoita
1½ dl pilkottua varsiselleriä
1 tl ras el hanoutia
1½ tl jauhettua kardemummaa
½ tl cayennea
suolaa maun mukaan
½ tl jauhettua kuminaa
1 rkl oliiviöljyä

1. Kuumenna oliiviöljyä kattilassa ja lisää sipulit, valkosipuli, inkivääri ja anna ruskistua 5 minuttia.

2. Lisää vesi, linssit, kikherneet, valkoiset pavut, tomaattimurska, porkkanat, selleri ja mausteet. Huom! Kaupasta ei löytynyt niitä isompia valkoisia papuja, joten jouduin ottamaan pieniä..

3. Anna kiehua ainakin 1,5 tuntia (kunnes linssit ovat kypsiä).
4. Soseuta osa keitosta tehosekoittimella ja sekoita sitten sose takaisin keittoon. Sekoita ja nauti.

Alkuperäinen resepti täältä.

6 kommenttia (+lisää omasi?)

  1. Zaira
    Tam 12, 2011 @ 10:40:32

    Morrocco, H ♥ :(((

    Vastaa

  2. Loviisa
    Mar 22, 2011 @ 22:51:10

    Hei,
    tähän reseptiin sen verran, että cumin on suomeksi jeera (juustokumina). Takerrun tähän sen vuoksi, että inhoan sitä mustaa kuminaa, ja tuo on varmaan tavallisin käännösvirhe ruokaohjeissa..
    Ohje näyttää kyllä tosi hyvältä, ja taitaapi mennä huomenna testaukseen, jeeralla 😉

    Vastaa

    • pinja85
      Mar 24, 2011 @ 08:43:58

      Käytän itse jeeraa tosi paljon ruoissani, se on ihanaa. 🙂 Tiedän, että usein resepteissä tuo ”cumin” voi tarkoittaa joko kuminaa tai jeeraa, riippuen mistä resepti on peräisin. Eli aika summamutikassa saa aina näitä kääntää.. 😀 Mutta mausteen määrä on niin pieni, että oikeastaan ihan sama kumpaa kuminaa käyttää, hyvää tulee joka tapauksessa! 😛 Tämä on yksi lempikeitoistani. ❤

      Vastaa

  3. Loviisa
    Mar 25, 2011 @ 18:13:13

    No juu, paitsi jos inhoaa kuminaa niin pienetkin määrät maistaa 😉
    Keitto meni kuitenkin testiin ja todellakin on tosi hyvää! Heti perään testasin uusimman couscous-kana-kasvis-postauksesi ja siitäkin tuli aivan ihanaa.
    Varmaan lähiaikoina meillä syödään muutakin blogistasi, paljon juuri sellaisia joista pidän, mukavia patoja, paljon kasviksia ja ihania mausteita. Namnam 🙂

    Vastaa

  4. Nuura
    Tam 19, 2014 @ 22:55:16

    Nää marokkolaiset keitot toimivat aina, vaikka ovatkin lähes haarukkatavaraa. Itse olen tästä jättänyt välillä pavut pois tai sitten puolittanut papu ja linssimäärät, jos haluaa vähän kevyeempää sorttia.Tomaattimurskan tilalla tulee minusta raikkaampaa kuin käyttää tuoreita.

    Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: