Perinteinen harira (ilman lihaa)

2 tomaattia soseutettuna
1 sipuli silputtuna
nippu persiljaa silputtuna
nippu korianteria silputtuna
1 sellerin varsi pilkottuna
2 rkl tomaattipyrettä
2 rkl voita
3 tl suolaa
1 tl inkiväärijauhetta
½ tl pippuria
1 prk kikherneitä
reilu 1 dl vihreitä linssejä
1 dl vermicelli-pastaa
2l vettä
vajaa 1 dl jauhoja

Lisää kattilaan sipulit, soseutetut tomaatit, sellerit, linssit, voi, mausteet ja vesi. Peitä kannella ja anna kiehua 45 minuttia. Lisää sitten kikherneet ja tomaattipyree.

Liuota jauhot veteen ja kaada sitten suuruste keittoon ohuena nauhana. Lisää sitten vermicellit. Peitä taas kannella ja anna hautua 10 minuuttia. Tarjoile harira taateleiden kanssa.

Videoitu resepti täällä.

3 kommenttia (+lisää omasi?)

  1. Nuura
    Jan 19, 2014 @ 22:48:11

    Maukasta on ja suosittelen, etenkin kylmänä talvipäivänä. Itse en laittaisi noin paljon vehnäjauhoja, tulee aika tanakkaa tavaraa, vaikka ihan originaalissa tarkoitus kauhan jäädäki pystyyn. Punaiset linssit kelpaavat myös, jos ei vihreitä löydy.Sellerikammoisena resepti onnistuu ilmankin.Vermisellin tilalla sopii rakettispaghetti (tai pätkätty normi)

    Vastaa

  2. Leila
    Nov 22, 2014 @ 23:43:16

    Mä en tiedä miten mä onnistuin lukemaan monta kertaa ainekset väärin ja vasta nyt sen tajusin. Mua on varmaan jännittänyt niin paljon, kun kokkasin mieheni siskon perheelle ekaa kertaa. Mä katsos luin, että keittoon tulee 1dl vettä tai siis luulin niin lukeneeni. Ensimmäinen keitto, jonka olen ikinä keittänyt. Ajattelin että outoa, mutta kai se neste jostai itsekseen ilmestyy.😀 Loppujen lopuksi lisäilin vettä ja mausteita. Mut ei tullut laitettua siltikään riittävästi vettä ohjeen mukaan. Jauhoja ei tarvinnut😀 Tosi hyvää tuli vaikka ”paksumpaa” keittoa, kuin olisi pitänyt.

    Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: