Bobotie

Eteläafrikkalainen jauheliharuoka. Resepti otettu Pirkan sivuilta.

Ainekset:
1 iso sipuli
1 iso omena (hapokas kotimainen tai esim. Granny Smith)
1 dl maitoa
1/2 dl korppujauhoja
1-2 rkl öljyä
2 rkl currya
400 g naudan paistijauhelihaa
2 tl timjamia
1 1/2 tl rakuunaa
1 1/2 tl suolaa
2 rkl sitruunanmehua
1/2 dl mantelilastuja

Pinnalle
2 kananmunaa
3 dl maitoa
4 laakerinlehteä

1. Silppua sipuli ja kuutioi omena. Sekoita maito ja korppujauhot. Anna turvota.

2. Kuumenna öljy paistinpannussa. Siirrä pannu syrjään ja sekoita öljyyn curry. Lisää sipuli ja siirrä pannu takaisin levylle. Kuullota sipuli ja sekoita joukkoon omenakuutiot. Kaada seos kulhoon korppujauhoseoksen joukkoon.

3. Ruskista jauheliha ja lisää korppujauhoseoksen joukkoon. Mausta timjamilla, rakuunalla, suolalla, sitruunanmehulla ja mantelilastuilla. Kaada seos voideltuun uunivuokaan.

4. Sekoita keskenään munat ja maito ja kaada seos vuokaan. Asettele laakerinlehdet koristeeksi. Paista 175 asteessa 40-50 minuuttia. Kokeile, että munamaito on hyytynyt. Tarjoa perunoiden ja tomaattisen vihreän salaatin kanssa.

Advertisements

1 kommentti (+lisää omasi?)

  1. Nuura
    Tam 19, 2014 @ 22:40:08

    On muuten todella maukasta. Jos tykkää kaalilaatikosta, varmasti tästäkin (vaikka ei tässä kyllä kaalia ole) Raati söi tyytyväisenä.

    Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: