Lohi-purjopiirakka

lohipiirakka-007

Pohja
100 g margariinia
2 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
3 rkl kylmää vettä

Täyte
150 g kylmäsavulohta
1 purjo (300 g)
1 rkl öljyä
1 dl ranskankermaa
1 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
2 rkl hienonnettua tilliä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Pohja:
Sekoita pohjaa varten margariini, jauhot, suola ja leivinjauhe. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina nopeasti sekaisin. Taputtele taikina piirasvuoan tai irtopohjaisen vuoan (halkaisija noin 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pane vuoka jääkaappiin siksi aikaa kun valmistelet täytettä.

Täyte:
Suikaloi lohi. Halkaise ja huuhdo purjo ja leikkaa renkaiksi. Kuullota purjoa öljytilkassa pannussa muutama minuutti. Hienonna tilli. Vatkaa kananmunat, ranskankerma ja ruokakerma sekaisin. Sekoita joukkoon tilli ja suolaa ja pippuria. Levitä kalasuikaleet ja purjo piiraspohjalle. Kaada päälle muna-kermaseos. Kypsennä piirasta 200-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin puoli tuntia.

lohipiirakka-004

lohipiirakka-006

Resepti löytyi Yhteishyvän resepteistä.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: