Mansikkaiset munkkitikut

2½ dl maitoa
25g hiivaa
1 dl sokeria
1/4 tl suolaa
1 kananmuna
n.9 dl vehnäjauhoja
1 dl kuivattuja mansikkalastuja
50g pehmeää margariinia
Paistamiseen litra öljyä
Päälle sokeria

Huom! Voit pakastaa munkit ilman sokerointia. Sulata munkit tarjoilupäivänä 150 asteisessa uunissa noin 5 minuuttia ja sokeroi lämpiminä.

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää joukkoon sokeri, suola ja kananmuna. Vatkaa joukkoon 2 dl jauhoista.

2. Murenna joukkoon mansikkalastut. Lisää pehmeä margariini ja loput jauhot alustaen. Kohota taikina lämpimässä paikassa peitettynä kaksinkertaiseksi.

3. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi 25 x 50 sentin levyksi. Leikkaa levy mieleisiisi paloihin.

4. Nosta palat kohoamaan pellille hetkeksi.

5. Kuumenna öljy kattilassa ja kypsennä 3-5 munkkia kerrallaan muutaman minuutin ajan.

6. Nosta munkit valumaan hetkeksi talouspaperille.

7. Pyörittele munkit lämpiminä sokerissa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: